Ady Endre Művelődési Ház

Főoldal » Intézmények » Ady Endre Művelődési Ház
jáki kultúrház

Fókuszban

Cím: 9798 Ják, Szabadság tér 2.
Telefon: 06 30 268 1447
E-mail: kultura@jak.hu
Facebook oldal: : Ady Endre Művelődési Ház Ják
Facebook-csoport: Jáki Kulturális Élet

Az Ady Endre Művelődési Ház 1958 óta van jelen a helyi kulturális életben.

Nyitva tartás

Hétfő – Szerda: 8.00 – 16.00
Csütörtök – Péntek 8.00 – 19.00
Szombat 11.00 – 19.00

 

Céljaink, törekvéseink

  • Arra törekszünk, hogy együttműködve az iskolával, óvodával, civil szervezetekkel, a helyi lakossági igények maximális figyelembevételével pezsgő közösségi és kulturális életet tartsunk fenn.
  • Elhivatottak vagyunk a kulturális szolgáltatások széles körű terjesztésére, a helyi értékek megőrzésére és ápolására.
  • Feladatunknak tekintjük a közművelődési alapszolgáltatások körének folyamatos bővítését és fejlesztését.
  • Elősegítjük településünkön a művelődő közösségek létrejöttét, támogatjuk az önkéntes tevékenységeket. Szolgáltatásainkkal erősítjük az együttműködést a generációk között a gyermekek, az ifjúság, az idősek művelődését célzó programokkal.
  • Nagy relevanciával tekintünk a lelki egészség megőrzését szolgáló, a függőséget, devianciát, áldozattá válást megelőző programok, tevékenységek és szolgáltatások szervezésére.
  • A 21. század egyik kulcsmondatának is mondható talán az „egész életre kiterjedő tanulás”, ennek feltételeinek biztosítását is meghatározónak érezzük.
    • Önképző szakköröknek, kluboknak adunk otthont, s biztosítunk számukra támogató közeget.
    • Ismeretterjesztő előadásokat szervezünk, tartunk és ismeretszerző lehetőségeket teremtünk.

 

További tevékenységeink

A házban biztosítjuk a tárgyi feltételeket az elektronikus közszolgáltatások megismeréséhez, a digitális világban történő eligazodáshoz, az ezeket szolgáló eszközök alkalmazásához.

A hagyományos közösségi kulturális értékek átörökítése érdekében a Helyi Értéktárral együttműködésben részt veszünk a helyi művelődési szokások gondozásában, gazdagításában. Települési értékeket bemutató és népszerűsítő programokat, tevékenységeket, szolgáltatásokat szervezünk (pl.: Pálinkafesztivál, Jáki Művésztelep).

Az ünnepek kultúrájának gondozása érdekében a helyi szokások figyelembevételével, a művelődő közösségek, Jákiak Jákért Egyesület, Jáki Nagy Márton Általános Iskola, Százszorszép Óvoda bevonásával szervezzük az állami, a nemzeti, a társadalmi és településhez kötődő ünnepek helyi alkalmait.

Örömmel támogatjuk és fogadjuk az amatőr alkotó- és előadó-művészeti tevékenységek művelőit.
Helyet adunk a képzőművészet, a zeneművészet, a táncművészet, a színház- és bábművészet, a versmondás, a film- és médiaművészetek, az irodalom területén tevékenységet folytató amatőr művészeti csoportoknak, szakkört, klubot szervezünk, elősegítjük és támogatjuk ezek működését támogatja azok működését. (hastánc, Pajta-színház).

Várunk szeretettel!

 

Kérdésed van, vagy ajánlatot szeretnél kérni tőlünk? Lépj velünk kapcsolatba!

Aktuális programjaink között színházi előadásaink, önálló estjeink, zenei programjainkról tájékozódhatsz, melyről bővebb információt a Programok fül alatt, vagy az xxx linkre kattintva érhetsz el.

Közösségi foglalkozásaink keretein belül az állandó heti készség- és mozgásfejlesztő csoport- és klubfoglalkozásokról (baba-mama klub, tánc, jóga, stb.) a Foglalkozások fül alatt tájékozódhatsz.

 

A Ház különböző nagyságú termei ideálisak céges, vagy családi rendezvények tartására. Terembérleti díjainkról bővebben a Szolgáltatásaink fül alatt tájékozódhatsz.

Keressétek a friss posztokat Facebook csoportunkban. Csatlakozz Te is hozzánk!

Kecskés Andrea
intézményvezető

Még több

Háziorvosi rendelő

Háziorvosi rendelő

Orvosi Rendelő, Fogászat, Védőnői Szolgálat +Gyógyszertár
Cím: 9798 Ják, Rákóczi Ferenc u. 10.
Telefon: 06 94 356 020

bővebben
Községi Könyvtár

Községi Könyvtár

Cím: 9798 Ják, Szabadnép u. 29.
Telefon: 06 20 410 4142
E-mail: konyvtar.jak@gmail.com
Nyári nyitvatartás: Cs: 16.00-18.00

bővebben